Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ediție specială – Moldova își alege președintele, declarații și comentarii exclusive

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Astăzi, începând cu ora 8:00, jurnaliștii Sputnik Moldova îți aduc cele mai noi informații și declarații despre votul la scrutinul prezidențial.

8:00 ”Jurnalul Orei” cu Roman Botnari

Câți moldoveni sunt așteptați la vot. Câte secții de votare au fost deschise în afara țării? Care este procedura de vot în condițiile pandemiei. Când CEC va prezenta primele date, , aflăm la ”Jurnalul orei 8:00”, de la expertul Teodor Cârnaț. Dar și care sunt așteptările oamenilor de la viitorul președinte – Vox Populi.

8:30 ”Утро на Спутеик’е”, cu Serghei Țurcanu

Cât de importante sunt aceste alegeri și care trebuie să fie prezența necesară la vot ca aceste alegeri să fie validate. Câte secții au fost deschise cu întârziere, dar și care este situația în diferite regiuni ale țării, aflăm de la corespondenții Sputnik Moldova din Bălți, Comrat și Transnistria. Vom discuta și cu politologul Corneliu Ciurea.

10: 00 ”Jurnalul Orei” cu Roman Botnari

Care este prezența la vot la această oră? Care sunt primii candidați care au votat, dar și ce declarații au făcut prezidențiabilii, dar și despre competențele președintelui țării conform Constituției, discutăm în emisiune cu expertul Alexandru Cunețov. Vă prezentăm și primele declarații ale CEC, în vederea respectării orarului de deschidere a secțiilor de votare.

11:00 ”Atitudini” Maria Dimineț

Date actualizate despre prezența la vot. Care ar putea fi marja de participare la vot. Scenarii posibile despre alegeri și eventuale proteste. Va conta vectorul geopolitic la alegerile din aceste alegeri? Discutăm subiectul cu sociologul Ian Lisnevschi. 


Fluxul de știri
0