Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cimil, despre posibilitatea fraudării alegerilor

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova
Abonare
Nu de puține ori politicienii lovesc în imaginea Comisiei Electorale Centrale, acuzând-o de fraudă electorală. Iată ce spune în acest sens președintele CEC Dorin Cimil.

Uneori Comisia Electorală Centrală este pusă într-o lumină negativă de către anumiți politicieni care afirmă că instituția ar putea frauda alegerile. De regulă, acest lucru se întâmplă atunci când un concurent electoral pierde scrutinul. Președintele CEC, Dorin Cimil, a fost întrebat în studioul Sputnik Moldova dacă CEC-ul ar putea recurge într-adevăr la astfel de fărădelegi. Iată ce răspuns ne-a oferit.

Ian Lisnevschi - Sputnik Moldova
Lisnevschi: Politicienii se vor certa și acuza reciprioc și după alegeri

”Este absurd ca CEC să organizeze alegerile și să le fraudeze în același timp. Cine crede că acest lucru e atât de simplu nu are dreptate. Sunt observatori internaționali care monitorizează procesul, sunt observatori din partea concurenților electorali, care la fel monitorizează procesul”, a declarat Cimil.

Iar celor care consideră că CEC-ul ar putea modifica numărul de voturi astfel încât să favorizeze un candidat sau altul, președintele Comisiei Electorale Centrale le răspunde că acest lucru este imposibil.

Secțiile de votare vor fi deschise între orele 07:00 și 21:00.

În Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscriși 3.287.140 de cetățeni cu drept de vot, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Pentru scrutinul prezidențial au fost formate 2.143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0