Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Live: Alegeri prezidențiale - declarații CEC, prezența la vot

Abonare
Urmăriți în direct declarațiile Comisiei Electorale Centrale despre desfășurarea celui de-al doilea tur al alegerilor și prezența la urne a alegătorilor.

Pe 15 noiembrie au loc alegerile președintelui Republicii Moldova. Secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00.

În ziua alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, reprezentanții  Comisiei Electorale Centrale vor prezenta informații despre prezența la vot, eventuale încălcări în procesul electoral, localitățile cu cei mai activi alegători. Briefing-urile CEC se vor desfășura după următorul orar: ora 08:00; ora 12:00; ora 15:00; ora 18:00; ora 22:00. 

Выборы президента Молдовы - Sputnik Moldova
Secțiile de votare s-au deschis: Moldova își alege președintele

Luni, 16 noiembrie, la ora 09:00, mass-media este invitată la un briefing în cadrul căruia vor fi prezentate rezultatele preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale. Totodată, la necesitate, vor fi organizate, suplimentar, briefing-uri și emise comunicate de presă.

Pentru turul doi în buletinul de vot sunt incluși cei doi candidați care au trecut de primul tur al scrutinului. Este vorba de candidatul independent, Igor Dodon și candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.  Pe prima poziție în buletinul de vot este înscris candidatul care a acumulat mai multe voturi în primul tur al scrutinului – Maia Sandu (36,16%), desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, iar pe poziția a doua – Igor Dodon (32,62% din voturi), candidat independent, a decis CEC.  Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului.

Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vârsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0