Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Două condiții ale FMI: Când Moldova va semna un nou program - Video

© REUTERS / YURI GRIPASМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
Abonare
Fondul Monetar Internațional urmează să aprobe un nou program de finanțare cu Republica Moldova - pentru aceasta rămâne ca țara noastră să îndeplinească încă două condiții. Iată ce spune premierul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Premierul Ion Chicu a anunțat că Moldova ar putea semna un nou program de finanțare cu FMI la începutul lunii decembrie. Pentru aceasta, țara noastră urmează să îndeplinească alte două condiții ale Fondului. Este vorba de adoptarea de către Parlament a Legii cu privire la independența Băncii Naționale și aprobarea a trei viceguvernatori la Banca Națională.

”Actualmente am negociat memorandumul cu Fondul Monetar Internațional pentru un nou program care, sper eu, la începutul lunii decembrie să fie aprobat de bordul de directori. Rămân două condiții pentru Republica Moldova, care sper că săptămâna viitoare, când Parlamentul, sper, că revine la activitate, va aproba Legea cu privire la independența Băncii Naționale și aprobarea a 3 viceguvernatori la Banca națională”, a declarat Chicu în cadrul unui briefing de presă în care și-a prezentat raportul cu privire la realizarea programului de guvernare cu ocazia împlinirii unui an de activitate.

Potrivit premierului, astfel Republica Moldova și-a îndeplinit toate angajamentele, toate acele precondiții necesare pentru semnarea unui nou acord cu FMI.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0