Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reprezentantul Rusiei la ONU: Nici cu Biden nu va fi ușor

© Sputnik / Nancy Sisel / Accesați arhiva multimediaVassili Nebenzia
Vassili Nebenzia - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul Rusiei la ONU a explicat în ce măsură alegerea lui Biden ar putea avea vreo influență asupra negocierilor pe marginea prelungirii tratatului New Start.

BUCUREȘTI, 13 nov – Sputnik. Negocierile cu SUA în privința prelungirii tratatului New Start nu vor fi neapărat mai ușoare, chiar dacă Biden își dorește acest lucru, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzea, într-un interviu, oferit agenției RIA Novosti.

“Nu înseamnă că totul va fi mai simplu cu americanii în domeniul înarmărilor și dezarmărilor, în cazul în care va veni o administrație democrată. Însă faptul că Biden înțelege necesitatea prelungirii New Start e adevărat, despre acest lucru a vorbit recent și Vladimir Putin”, a declarat diplomatul rus.

Totodată, el a menționat că Rusia a reușit să se apropie de această înțelegere și cu administrația actuală, chiar dacă este vorba de un an, nu de cinci.

Вакцинация добровольцев против COVID-19 в Москве - Sputnik Moldova
Rusia
Când vaccinul rus Sputnik V ar putea ajunge la angajații ONU

“Discuțiile nu s-au încheiat. Le-am început de departe. Am început cu dorința lor de a nu prelungi tratatul. Însă ne-am apropiat de prelungirea lui, cel puțin pentru un an, pentru a avea suficient timp la dispoziție”, spune Nebenzea.

El a mai menționat că Rusia a respins condițiile suplimentare, înaintate de partea americană.

“Ei înaintează diverse condiții. Le-am spus că suntem gata să-l prelungim cu un an. Parțial, am căzut de acord asupra ceea ce ni s-a propus, însă am subliniat că nu vom accepta alte condiții suplimentare. Deocamdată, așteptăm răspunsul americanilor”, a mai adăugat el.

„Am căzut de acord asupra ceea ce ne-au propus: prelungirea tratatului cu un an. Nu a fost singura condiție, înaintată de americani. Am mai acceptat ceva, însă le-am spus că e ultima cedare. Acum mingea este pe terenul lor. Ei discută despre asta pe undeva, însă nu am primit niciun răspuns”, a conchis diplomatul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0