Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Jizdan: cine ar putea forma o coalție după prezidențiale

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Jizdan
Alexandru Jizdan - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul general al Partidului Democrat, deputatul Alexandru Jizdan, spune că actualul Guvern remaniat nu va dura mult și că democrații așteaptă să vadă care vor fi aranjamentele politice în vederea formării unei noi majorități parlamentare.
Jizdan spune cine ar putea forma o coalție parlamentară după prezidențiale

Deputatul PDM Alexandru Jizdan a declarat că după alegerile prezidențiale democrații sunt gata să coopereze cu toate partidele „autentice” din Moldova, inclusiv cu PSRM și partidele din fostul bloc „ACUM”. Cât privește sprijinul politic pentru guvernul recent remaniat, Jizdan crede că acesta nu ava avea un mandat de lungă durată, iar democrații vor urmări cu cine va forma PSRM o coaliție în Parlament.

„Să vedem care va fi sprijinul politic pentru guvernul remaniat. Urmează să aflăm cu cine va forma în continuare PSRM o majoritate parlamentară pentru că, matematic, voturile socialiștilor cu cele ale „Pentru Moldova” ar constitui o majoritate, dar nu știu cât de bine va fi privită de oameni această construcție politică. Am auzit și declarații că PSRM nu se va așeza la discuții cu cei de la „Pentru Moldova”, prin urmare, încropirea unei majorități în Parlament ar urma să se producă cu spijinul altor partide” a punctat pentru Sputnik Moldova Alexandru Jizdan.

Recent, Partidul Democrat s-a retras de la guvernare, iar miniștrii acestui partid au fost revocați. Premierul Ion Chicu i-a propus președintelui Igor Dodon numirea în funcție a noilor miniștri, iar Executivul remaniat a avut deja o primă ședință în care a luat mai multe decizii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0