Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: SUA să se preocupe mai puțin de problemele altor state

© Sputnik / Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful diplomației ruse a menționat că politicienii din Statele Unite trebuie să caute idei care să contribuie la unificarea poporului.

CHIȘINĂU, 12 nov — Sputnik. Aș vrea ca Washingtonului, cu sistemul său electoral arhaic, să-i pese mai puțin de alegerile din alte țări. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Lavrov în cadrul unei conferințe online, potrivit RIA Novosti

„Sistemul lor electoral este probabil cel mai arhaic dintre toate cele care există în cele mai puțin semnificative țări ale lumii. Fiecare țară are propriile sale tradiții și, dacă americanii sunt gata să trăiască cu această tradiție, care denaturează în mod semnificativ voința populației, acesta este dreptul lor ", a spus Lavrov.

Șeful ministerului rus de externe și-a exprimat dorința „ca americanii să nu fie îngrijorați, cel puțin, de problemele noastre, pe care le indică la noi”. Mai mult, potrivit lui Lavrov, este de dorit ca aceștia să se îngrijoreze mai puțin de problemele din alte țări care sunt de aceeași natură". 

Экран с результатами выборов в Вашингтоне, США - Sputnik Moldova
Hackerii ruși pot fi invidioși: Cine a capturat puterea reală în SUA

Șeful diplomației ruse a mai menționat că America este „profund divizată”, așa că politicienii din această țară trebuie să găsească soluții care să poată uni poporul american, relatează RT.

Potrivit presei americane, candidatul democrat Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din SUA. El și-a declarat deja victoria. 

Candidatul republican și actualul președinte al SUA Donald Trump nu a acceptat încă înfrângerea.

Avocații lideerului de la Casa Albă intentează procese în diferite instanțe cu cereri de suspendare a numărării voturilor și de investigare a presupuselor încălcări în procesul electoral.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0