Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon spune în ce condiții va învinge în turul doi

© Photo : Miroslav RotariПрезентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона
Презентация предвыборной платформы независимого кандидата на пост президента Игоря Додона  - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon participă în această seară la dezbateri electorale organizate de postul public de televiziune. Doar că aceste dezbateri nu se înscriu în definiția clasică a acestui cuvânt, pentru că la ele participă un singur candidat.

CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. În această seară la postul public de televiziune au loc „dezbateri” cu un singur candidat la prezidențiale - Igor Dodon. Anterior, Maia Sandu a renunțat la ideea de a participa la discuții cu actualul șef de stat, deși și mai devreme și-a anunțat o astfel de intenție.

Igor Dodon a remarcat că în primul tur de scrutin candidații de centru-stânga au obținut un scor de aproximativ 56% - mai bun decât în cadrul alegerilor prezidențiale din 2016. Șeful statului a făcut și un calcul - dacă cetățenii care au votat în primul tur pentru Renato Usatîi sau Violeta Ivanov vor opta pentru candidatura sa, atunci victoria îi va fi asigurată. 

„Dacă vom fi activi în turul doi, candidatul de stânga va învinge. Am analizat platformele electorale ale candidaților. (...) Dacă vorbim despre prioritățile candidaților, ele corespund programului meu electoral.  Electoratul acestor doi candidați sunt mai aproape de valorile sociale pe care eu le prezint. Indiferent de mesajul unui candidat sau altul, cetățenii vor vota candidatul care le este mai aproape de suflet”, a declarat Igor Dodon. 

Amintim că liderul formațiunii ”Partidul Nostru”, Renato Usatîi, i-a îndemnat pe susținătorii săi să decidă singuri pentru cine vor vota în turul doi de scrutin.

Usatîi consideră însă că majoritatea celor care l-au votat în primul tur de scrutin nu au vrut să-i vadă președinte nici pe Maia Sandu, nici pe Igor Dodon.

Poziția Partidului „ȘOR”, care a desemnat-o candidat pe Violeta Ivanov, este similară. Ilan Șor a îndemnat susținătorii formațiunii și ai Violetei Ivanov să analizeze programele celor doi candidați rămași în cursă și să-l voteze pe cel care este gata să susțină programul Partidului „ȘOR”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0