Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cu ce pedeapsă s-a ales un șofer după ce a ucis o tânără - detalii

© Photo : IP Anenii NoiAccident grav în raionul Anenii Noi
Accident grav în raionul Anenii Noi - Sputnik Moldova
Abonare
Curtea de Apel Chișinău a revizuit o decizie a judecătoriei Anenii Noi care l-a condamnat la doar trei ani de pușcărie pe un tânăr care a urcat beat la volan și a ucis o tânără, provocând un accident rutier.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. A primit o pedeapsă de cinci ani, în locul celei de trei ani stabilită de către prima instanță, pentru faptul că a urcat beat la volan și a ucis o tânără din raionul Anenii Noi. Decizia a fost luată de judecătorii Curții de Apel Chișinău, la contestația procurorilor. 

În noaptea de 28 mai 2019, inculpatul a urcat beat la volan, a ieșit pe contrasens și s-a izbit violent de un alt automobil, care se deplasa regulamentar. Accidentul a avut loc în apropiere de satul Maximovca, raionul Anenii Noi. În urma impactului, șoferul mașinii lovite a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera de 26 de ani a decedat pe loc.

În urma efectuării testului la alcoolemie, oamenii legii au stabilit că inculpatul se afla în stare de ebrietate avansată, având în sânge o concentrație de alcool de 1,43 g/l, ceea ce depășește de trei ori norma admisibilă.

Accident în sectorul Buiucani, 30 septembrie 2019 - Sputnik Moldova
Accidente
Grav accident la Chișinău: Cinci persoane au ajuns la spital

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, în vara acestui an Judecătoria din Anenii Noi l-a recunoscut vinovat pe șofer și i-a stabilit o pedeapsă de trei ani. Procurorii au contestat însă această decizie și au cerut înăsprirea pedepsei. Astfel, în urma hotărârii luate de Curtea de Apel, i s-a mărit pedeapsa până la cinci ani de detenție. Totodată, inculpatului i-a fost anulat dreptul de a mai conduce și a fost obligat să achite un prejudiciu de 700 de mii de lei șoferului automobiltlui avariat, dar și rudelor tinerei decedate. 

Decizia este executorie, însă poate fi contestată timp de o lună la Curtea Supremă de Justiție, în caz contrar, hotărârea devine definitivă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0