Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Macron vrea reformarea spațiului Schengen - detalii

© REUTERS / CHRISTIAN HARTMANNEmmanuel Macron
Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Abonare
Emmanuel Macron vrea o reformă a spațiului Schengen, care să prevadă intensificarea controlului la frontierele externe ale UE.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că este nevoie de o reformare a spațiului Schengen, pentru ca această să devină un spațiu al securității.

Vladimir Putin and Emmanuel Macron - Sputnik Moldova
Politică
Putin a discutat cu Macron despre terorism și Karabah

Marți, Macron s-a întâlnit la Palatul Élysée cu cancelarul Austriei, Sebastian Kurz. Apoi, Macron și Kurz, cancelarul german, Angela Merkel, președintele Consiliului European, Charles Michel, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au participat la o conferință video, dedicată reacției europene la amenințările teroriste.

“Trebuie să reformăm zona Schengen pentru ca aceasta să devină un spațiu al securității”, a declarat liderul francez în cadrul unei conferințe de presă, susținută după conferința video.

Printre măsurile necesare, Macron a subliniat necesitatea consolidării controlului la frontierele externe ale Uniunii Europene.

De asemenea, președintele Franței s-a pronunțat pentru înființarea unui Consiliu European pentru Securitate Internă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0