Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

#PlusUnTânărVotează: Un îndemn la vot genial pentru tineri

© Sputnik / Rodion ProcaIrina Tizu
Irina Tizu - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți tineri din diverse structuri de tineret din țară, activiști civici și voluntari, au inițiat campania "Plus un Tânăr votează". Care este scopul acestei inițiative am aflat de la vice-președintele Consiliului Municipal al Tineretului din Chișinău, Irina Tizu.
PlusUnTânărVotează: Un îndemn la vot genial pentru tineri

#PlusUnTânărVotează este o campanie de informare prin care tinerii sunt îndemnați să se implice mai activ în viața socială și politică și să-și exercite dretpul la vot în turul doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

"Venim cu un îndemn către tineri ca în ziua alegerilor să-și ia colegii, prietenii și să iasă la vot. În cadrul campaniei oferim informații utile și le explicăm că fiecare vot contează, iar argumentele invocate de unii tineri de a nu ieși la vot nu sunt plauzibile", a remarcat Irina Tizu.

Potrivit ei, în mai multe localități din țară tinerii au organizat flashmob-uri. De exemplu, în Capitală, în Scuarul Catedralei, aproximativ 30 de tineri au venit cu mesaje motivaționale, îndemnând tinerii să iasă la vot.

În data de 15 noiembrie curent se va desfășura cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în Moldova. În primul tur, cea mai mică rată de prezentare la urne s-a înregistrat în rândul tinerilor (18-25 ani). Doar 8 procente au ieșit la vot în data de 1 noiembrie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0