Curs valutar BNM pentru 11 noiembrie: Schimbare bruscă pe piața valutară

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Se schimbă brusc situația pe piața valutară din Republica Moldova, în special în ceea ce ține de moneda unică europeană - Iată cursul stabilit de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru 11 noiembrie.

CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță pentru miercuri, 11 noiembrie o ieftinire bruscă a Euro. În comparație cu ziua de ieri, miercuri un euro va costa 19,20 lei, adică cu 19 bani mai puțin.

© Photo : BNMCurs valutar BNM pentru 11 noiembrie
Curs valutar BNM pentru 11 noiembrie: Schimbare bruscă pe piața valutară - Sputnik Moldova
Curs valutar BNM pentru 11 noiembrie

Tendința de scădere se atestă și în cazul Dolarului american care echivalează cu 17,11 lei, cu 4 bani mai puțin. Și hrivna ucraineană este în ușoară descreștere - aceasta va putea fi cumpărată cu 60 de bani - cu un ban mai puțin. Leul românesc se ieftinește și el ușor, astfel având un preț de 4,15 lei moldovenești și doar rubla rusească se menține la cotația de 22 de bani.

Precizăm că moneda euro și-a menținut tendința de creștere, după ce săptămâna trecută cotația euro a crescut în doar câteva zile cu 33 de bani.

Ce s-a schimbat la distanța de un an de zile

Este interesant de subliniat că și acum un an, BNM anunța o ieftinire a Euro. Acum un an, un Euro costa 19,20 lei. Dolarul american echivala cu 17,41 lei. Hrivna ucraineană putea fi procurată cu 71 de bani. În timp ce Leul românesc și rubla rusească aveau un preț de 4,03 lei moldovenești și respectiv 27 de bani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0