Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Peste 6000 de solicitări la ambulanță, în trei zile

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul solicitărilor la ambulanță a început să crească, în special de când vremea s-a răcit ușor. Peste șase mii în doar câteva zile.

CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Peste șase mii de chemări la ambulanță au fost înregistrate în doar trei zile. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 07 – 09 noiembrie au fost 6058 de solicitări. Din numărul total de solicitări, 2224 de pacienți au avut nevoie de spitalizare. Dintre aceștia, 300 sunt copii.

Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova
Societate
Medic de pe ambulanță: Mor oamenii în mâinile mele - Foto

Cele mai multe chemări pe parcursul acestor zile, 1382 la număr, se referă la urgențele respiratorii, dintre care 541 IRVA. De asemenea, ambulanța a fost solicitată în 1048 de cazuri de urgențe cardiologice și 766 de urgențe neurologice, inclusiv 78 accidente vasculare cerebrale.

În aceste trei zile, 26 de pacienți  au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești după ce au fost implicați în accidente rutiere produse pe drumurile din țară.

În cadrul unei intervenții, echipa de asistență medicală urgentă a asistat la o naștere în ambulanță. O femeie din localitatea Bujor raionul Hâncești a solicitat chemarea la domiciliu a ambulanței, acuzând dureri abdominale și contracții. În timpul deplasării pacientei la maternitate, s-a declanșat nașterea. Femeia în vârsta de 32 de ani a adus pe lume o fetiță sănătoasă de trei kilograme. Lăuza și nou-născutul au fost transportați în stare satisfăcătoare la Maternitatea din cadrul IMSP Spitalul Raional Hâncești pentru îngrijiri corespunzătoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0