Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Încep anchetele privind fraudarea alegerilor din SUA

© REUTERS / Ashley L. ContiПустая урна до старта голосования на президентских выборах США
Пустая урна до старта голосования на президентских выборах США - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a dat autorizație procurorilor să înceapă anchete privind posibilele fraude în alegerile din SUA.

BRUXELLES, 10 nov - Sputnik. Donald Trump este cel care a acuzat că alegerile prezidențiale din SUA au fost marcate de fraude, iar o dată cu decizia secretarului american al Justiției, Bill Barr, încep și anchetele pe această temă.

Totuși, Bill Barr a menționat că această autorizaţie, trimisă procurorilor federali din toată ţara, nu indică faptul că Departamentul Justiţiei are dovezi ale existenţei unor situaţii autentice de fraudă.

”Vă autorizez să investigaţi acuzaţii substanţiale de nereguli privind voturile sau numărarea buletinelor de vot înainte de certificarea alegerilor în jurisdicţiile dumneavoastră, în anumite cazuri'', a transmis Barr în documentul transmis.

Anchetele privind fraude electorale ţin în mod normal de responsabilitatea fiecărui stat, care îşi stabileşte şi controlează propriile reguli electorale.

Сторонники президента США Дональда Трампа на акции протеста Stop the Steal в Фениксе, США - Sputnik Moldova
Foto: Proteste în SUA împotriva rezultatelor alegerilor: Stop the Steal
”Astfel de anchete pot fi efectuate dacă există acuzaţii clare şi potenţial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat”, a fost mesajul lui Bill Barr.

Echipa de campanie a lui Donald Trump contestă rezultatele obţinute de Joe Biden în mai multe state - în primul rând în Pennsylvania şi Nevada.

Începerea unor anchete ar putea întârzia un rezultat oficial și definitiv al alegerilor din SUA, în timp ce liderii politici din întreaga lume au început deja să îi transmită lui Joe Biden felicitări ca și cum acesta ar fi câștigat deja alegerile.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0