Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

RealClearPolitics l-a lipsit pe Biden de victoria în alegeri

© AP Photo / Andrew Harnik Joe Biden
 Joe Biden - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Portalul RealClearPolitics l-a lipsit pe Joe Biden de numărul necesar de voturi pentru a învinge în alegeri.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Portalul realclearpolitics a scăzut din rezultatele preliminare ale lui Joe Biden 20 de voturi ale electorilor, motiv pentru care acesta nu se mai bucură de o majoritate care i-ar asigura victoria în alegerile prezidențiale din SUA.

Кандидат в президенты от демократов Джо Байден выступает в Chase Center в Уилмингтоне, штат Делавэр - Sputnik Moldova
Putin nu are niciun motiv să-l felicite pe Biden

Potrivit tabelului interactiv plasat pe site, candidatul Partidului Democrat avea 259 de voturi, cu 11 mai puține decât este nevoie de pentru obținerea unei victorii. Acest lucru s-a întâmplat după ce 20 de voturi ale electorilor din Pennsylvania au fost scăzute din rezultatele preliminare ale lui Biden. Totodată, oponentul lui, actualul șef al statului, Donald Trump, are în continuare 214 de voturi.

În acest fel, Pennsylvania s-a alăturat Arizonei, Alaska, Georgiei și Carolinei de Nord, care se consideră, deocamdată, state flotante.

Până la ora actuală, în Pennsylvania au fost numărate 97 la sută din voturi, iar Biden își păstrează întâietatea cu 49,8 la sută, devansându-l pe Trump cu 0,7 la sută.

Alegerile prezidențiale din SUA au avut loc pe 3 noiembrie. Deocamdată, nu există rezultate finale într-un șir de state. Trump a declarat că este învingătorul cursei și a acuzat democrații de tentative de a “fura alegerile”. Totodată, potrivit datelor unor posturi de televiziune americane, victoria ar aparține democratului Joe Biden.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0