Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine va beneficia de medicamente compensate - lista a fost extinsă

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaФармацевт в аптеке
Фармацевт в аптеке - Sputnik Moldova
Abonare
Lista medicamentelor compensate a fost extinsă. Persoanele care au bronșită acută vor putea beneficia acum de preparate din fondurile de asigurare obligatorie. Afecțiunea respiratorie a fost inclusă în listă din cauza evoluției pandemiei de COVID-19.

CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Preparatele pentru bronșita acută vor fi compensate în proporţie de 100% pentru copiii cu vârsta de până la 18 ani şi de 70% în cazul adulţilor.

Укол  - Sputnik Moldova
A fost găsit un nou medicament eficient împotriva COVID-19

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, această afecțiune a fost inclusă în lista maladiilor prioritare din cauza creşterii numărului de pacienţi cu infecţii respiratorii acute care se tratează la domiciliu, dar și în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice prin COVID-19 în Republica Moldova. Medicamentele compensate urmează să fie prescrise de către medicul de familie.

Totodată, de medicamente gratuite vor beneficia și cei care suferă de osteoartroză.

Și diabeticii vor avea acces sporit la insulina sub formă de cartușe, care se administrează mai ușor și oferă o precizie exactă la dozare. Astfel, în acest sens, Ministerul Sănătății și Compania Națională de Asigurări în Medicină au efectuat modificări ale unor ordine, care vor intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0