Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Eveniment istoric: Lukașenko a inaugurat o centrală nucleară

Abonare
Lukașenko a participat la ceremonia de inaugurare a centralei nucleare BelAES, unul din cele mai mari proiecte ruso-belaruse.

Sâmbătă, președintele belarus, Aleksandr Lukașenko, a vizitat centrala nucleară BelAES. În opinia șefului statului belarus, inaugurarea centralei deschide o perioadă măreață în istoria statului.

Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Moldova
Lukașenko, despre alegerile din SUA: „O batjocură”
Ministrul belarus al Energeticii, Viktor Karankevici, a declarat că țara este dispusă să exporte energie electrică produsă la centrala nucleară.

Centrala nucleară din Belarus reprezintă unul din cele mai importante proiecte ruso-belaruse, executorul lucrărilor fiind Atmostroiexport (subsidiara Rosatom). Primul bloc va fi dat în exploatare în primul trimestru al anului 2021, iar al doilea bloc, în mai 2022.

În cadrul evenimentului, Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului, a declarat că din acest moment țara sa a devenit o putere nucleară. "E un mare succes. E o cunună, dacă vreți, ar putea fi o etapă a suveranității și independenței țării noastre. E o dovadă că avem creier, oameni deștepți”, a declarat Lukașenko, care în final a exclamat: "Este un moment istoric!".

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0