Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dosarul Victoriabank, blocat la Judecătoria Ciocana

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Un magistrat de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana și-ar fi depășit limitele atribuțiilor, iar acum riscă să fie tras la răspundere.

CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Ordonanța Procuraturii Anticorupție de disjungere a cauzei penale în privința fostului președinte al Comitetului de Direcție al Victoriabank a fost anulată. Procuratura Generală informează că decizia de anulare aparține Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, iar asta ar fi o premieră pentru țara noastră.

„Este o premieră pentru justiția din Republica Moldova când un magistrat anulează ordonanța de disjungere a unui dosar în care procurorii au acumulat suficiente probe pentru a fi deferit justiției”, este precizat în comunicatul PG.

Victoriabank - Sputnik Moldova
Societate
BNM a anulat regimul de supraveghere a „Victoriabank”

Astfel, Procuratura atenționează că judecătorul și-a depășit limitele atribuțiilor.

„Chiar dacă judecătorul a indicat că decizia este irevocabilă, Procuratura anticorupție consideră decizia judecătorului ilegală și anunță că o va contesta la Curtea de Apel Chișinău, instanța de recurs urmând să corecteze greșeala admisă de judecătorul de instrucție”, mai este menționat în nota informativă.

Mai mult, PG consideră că judecătorul ar fi urmărit scopul „scăpării” învinuitei de răspundere penală. În acest caz, Procuratura Generală examinează posibilitatea tragerii magistratului la răspundere.

Amintim că, acum două luni, Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în dosarul privind implicarea în „furtul miliardului” a unei bănci comerciale. Rechizitoriul procurorilor vizează instituția bancară în calitate de persoană juridică - învinuită de spălare de bani, dar și pe fosta președintă a Comitetului de Direcție al acestei bănci. Aceasta este acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.

Fosta președintă este cercetată în libertate, după ce încă în luna martie curent, aceeași instanță de judecată a respins demersurile procurorilor de arestare preventivă a persoanei învinuite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0