Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Raport de activitate al ex-miniștrilor înaintați de PDM - Video

© Sputnik / Miroslav RotariДемократическая партия Молдовы ПДМ
Демократическая партия Молдовы ПДМ  - Sputnik Moldova
Abonare
Cei patru miniștri și vicepremierul, care au fost revocați din funcție astăzi, și-au prezentat raportul de activitate pentru perioada mandatelor lor.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. După depunerea jurământul de către noii membri ai Cabinetului de Miniștri înaintați de premierul Ion Chicu și învestiți de președintele Igor Dodon, un briefing de presă a fost susținut de foștii miniștrii desemnați de Partidul Democrat din Moldova în Guvern. 

Aceștia și-au prezentat raportul de activitate pentru perioada în care au deținut funcțiile de miniștri.

 

Amintim că luni noii membri ai Guvernului Chicu, care îi înlocuiesc pe reprezentanții PDM ce au fost revocați din funcție, au depus jurământul.

Este vorba de:

  • Olga Cebotari, care a devenit viceprim-ministru pentru Reintegrare, în locul Cristinei Lesnic.
  • Anatol Usatîi este șef al Ministrul Economiei și Infrastructurii, înlocuindu-l pe Sergiu Răilean. De altfel, Usatîi a ocupat această funcție înainte de precedenta remaniere guvernamentală, când în Cabinetul Chicu au venit reprezentanții PDM.
  • Aurel Ciocoi este noul ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene și îl înlocuiește pe Oleg Țulea, care a renunțat la fotoliul de ministru în favoarea funcției de ambasador în Ungaria. Ciocoi a fost, de altfel, tot ministru de Externe, înainte ca această funcție să fie ocupată de Oleg Țulea.
  • Victor Gaiciuc este noul ministru al Apărării - funcție pe care a deținut-o înainte ca acest post să-l ocupe Alexandru Pînzari.
  • Lilia Pogolşa este ministru al Educației, Culturii și Cercetării, în locul lui Igor Șarov. Pogolșa a fost anterior viceministru al Educației.

În dimineața zilei de luni, șeful Cabinetului de Miniștri, Ion Chicu, a anunțat că i-a înaintat președintelui Igor Dodon propunerea de revocare a miniștrilor care reprezintă în Guvern Partidul Democrat.

Asta după ce PDM a declarat că își va retrage cei cinci reprezentanți ai săi din Guvern imediat după învestirea în funcție a președintelui ales și a chemat partidele parlamentare la dialog pentru a constitui un nou Cabinet de Miniștri. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0