Azerbaidjanul a recunoscut că a doborât elicopterul rusesc - detalii

© Sputnik / Игорь Зарембо / Accesați arhiva multimediaЭтап конкурса морской пехоты береговых войск ВМФ "Балтийское дерби-2015"
Этап конкурса морской пехоты береговых войск ВМФ Балтийское дерби-2015 - Sputnik Moldova
Abonare
Azerbaidjanul a recunoscut oficial că a doborât elicopterul militar rusesc deasupra Armeniei. Potrivit oficialilor de la Baku, gestul nu a fost unul premeditat.

CHIȘINĂU, 9 nov - Sputnik. Azerbaidjanul a recunoscut că a lovit accidental elicopterul rusesc militar Mi-24. Autoritățile de la Baku și-au cerut scuze pentru acest caz tragic și și-au exprimat disponibilitatea de a o oferi recompensă Rusiei, este menționat într-un comunicat al Ministerului azer al Afacerilor Externe.

Вертолет Ми-24 на совместном военном антитеррористическом учении вооруженных сил государств – членов ШОС Мирная миссия – 2018 над полигоном в Чебаркуле - Sputnik Moldova
Un elicopter rusesc, doborât deasupra Armeniei - detalii

"Potrivit informației primite de Ministerul Apărării al Azerbaidjanului din partea Ministerului Apărării al Rusiei, pe 9 noiembrie a anului curent, la ora 18:30, pe segmentul Naxcivan al frontierei de stat armeano-azere a fost doborât elicopterul militar Mi-24 al Federației Ruse", informează MAE al Azerbaidjanului.

În legătură cu acest fapt, MAE subliniază că elicopterul zbura în apropiere de frontiera armeano-azeră, în timp ce în zona Karabahului continuă acțiunile militare active.

“Zborul era efectuat în perioada întunecată a zilei, la o altitudine mică, în afara zonei de detectare cu radare a sistemului antiaerian. În contextul factorilor indicați și în condițiile unei situații încordate în regiune și starea de mobilizare în legătură cu posibile provocări din partea Armeniei, personalul de gardă a decis să deschidă focul. Partea azeră își exprimă regretul în legătură cu acest caz tragic, care este unul accidental și nu este îndreptat împotriva părții ruse”, se spune în declarația MAE al Azerbaidjanului.

Reamintim că astăzi un elicopter rusesc a fost doborât deasupra Armeniei, în preajma localității Yeraskh, cu ajutorul unui sistem de rachete portabile. Doi membri ai echipajului au decedat, iar unul a fost rănit.

Elicopterul însoțea o coloană auto a bazei militare rusești de pe teritoriul Armeniei

Comandamentul 102 al bazei militare rusești va demara o anchetă pentru a stabili identitatea celor care au atacat aparatul de zbor. Totodată, Ministerul Apărării menționează că elicopterul se afla în afara zonei de conflict.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0