Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Americanii sărbătoresc victoria lui Joe Biden

Abonare
Candidatul democrat Joe Biden se declară deja președinte al SUA, după ce a acumulat mai mult de 270 de voturi ale electorilor necesare pentru a câștiga. Numeroși locuitori ai SUA au ieșit imediat în stradă în mai multe orașe americane pentru a sărbători victoria.

Candidatul democrat Joe Biden s-a declarat învingător al alegerilor prezidențiale din SUA. Asta după ce mai multe instituții media de top americane au anunțată că el a acumulat peste 270 de voturi ale electorilor necesare pentru a obține victoria.

USA:s vice president Joe Biden - Sputnik Moldova
Politică
Moldova și Natalie Portman - ce a căutat Biden la Chișinău acum câțiva ani

Locuitorii orașelor SUA au ieșit în stradă pentru a sărbători rezultatele cursei prezidențiale și victoria lui Biden.

Susținătorii democraților s-au bucurat, au aplaudat, au fluturat steaguri, iar unii chiar au plâns. Mii de oameni s-au alăturat petrecerilor de stradă.

Șoferii au blocat traficul pe străzile aglomerate, au claxonat și au ridicat steaguri americane. Biden a primit deja felicitări din partea mai multor lideri mondiali. 

Donald Trump, chiar înainte de anunțarea rezultatelor cursei, a spus că alegerile au fost fraudate. El intenționează să meargă în înstanța de judecată. Totuși, cuvântul final îl are Congresul SUA, care va ratifica rezultatele alegerilor din 12 decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0