Activiștii BLM blochează străzile în Washington

© REUTERS / Goran TomasevicУчастник акции протеста на следующий день после президентских выборов в Портленде
Участник акции протеста на следующий день после президентских выборов в Портленде - Sputnik Moldova
Abonare
Activiștii Black Lives Matter blochează străzile în Washington, în timp ce mulțimea sărbătorește victoria lui Biden în preajma Casei Albe.

BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik. Activiștii Black Lives Matter de mai multe ore se plimbă prin Washington și blochează străzile, adresând injurii polițiștilor, transmite reporterul RIA Novosti.

USA:s vice president Joe Biden - Sputnik Moldova
Politică
Moldova și Natalie Portman - ce a căutat Biden la Chișinău acum câțiva ani

Acțiunea a început la ora 3 (ora locală). Demonstranții au ieșit din Meridian Hill Park, un spațiu public la trei kilometri de Casa Albă. Aceștia au blocat străzile, apropiindu-se de reședința președintelui, polițiștii pe biciclete și motociclete au blocat circulația în câteva intersecții și s-au mișcat odată cu grupul de activiști. În același timp, în preajma Casei Albe se sărbătorește victoria democratului Joe Biden, însă activiștii s-au îndreptat spre străzile adiacente.

Tentativele de a filma sunt întâmpinate de reacții agresive ale activiștilor, în pofida prezentării legitimației de jurnaliști și solicitării de “respectare a drepturilor”. Bărbații în costume sportive negre, măști de schi și ochelari de soare au scos reporterul RIA Novosti din mulțime și l-au escortat la colțul străzii.

Următoarea tentativă de a filma totul a fost întreprinsă în cartierul vecin, când s-a reușit depășirea demonstranților.

“De ce continui să filmezi? Pleacă!”, a spus unul din bărbați în costum sportiv, care purta o umbrelă neagră și lanternă aprinsă.

După ce reporterul a prezentat legitimația de jurnalist, reacția a fost aceeași: “Nu e clar ce scrie aici, pleacă, cine ești?”.

Poliția de patrulare nu avea obiecții în privința filmărilor. Oamenii legii nu reacționau la injuriile adresate de activiști..

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0