Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Video: Anastasia Nichita, dezamăgită! „Nu a fost ziua mea”

© Photo : United World WrestlingAnastasia Nikita promite să revină în forță după ce a ratat aurul în Polonia
Anastasia Nikita promite să revină în forță după ce a ratat aurul în Polonia - Sputnik Moldova
Abonare
Turneul internațional ”Poland Open” a fost primul pentru luptătoarea Anastasia Nichita după declanșarea pandemiei de coronavirus. Asta la aproape 10 luni de la Campionatul European, unde Anastasia a devenit prima luptătoare din Moldova care a cucerit medalia de aur.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. În Polonia, eleva lui Tudor Cîrlan nu a mai reușit să urce pe prima treaptă a podiumului de premiere în categoria de greutate 57 kg.

Lionel Messi - Sputnik Moldova
Sport
„Ronaldo nu ar face așa ceva”: Reacția fanilor la VIDEO-ul șocant cu Messi
Anastasia a început în forță: 10-0 cu spaniola Graciela Sanchez, dar în runda a doua i-a cedat la limită, scor 8-8, maghiarei Emese Barka, campioană europeană în 2019.

Apoi, Nichita a trecut de turcoaica Bediha Gun, iar în meciul pentru medalia de bronz a dispus de franțuzoaica Mathide Rivere, cu 9-5. Anastasia, în vârstă de 21 de ani, a ajuns la 16 medalii adjudecate în cariera sa. Chiar și așa, singura luptătoare calificată până acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo a rămas dezamăgită după rezultatul din Polonia.

”Astăzi nu a fost ziua mea cea mai reușită, dar cu siguranță am luat tot cei mai bun din ea. A fost o analiză foarte bună la ce trebuie să muncim în continuare! Domnul antrenor Tudor Cîrlan mergem acasă pentru că sunt sigură că avem de muncă!”, a scris pe facebook Anastasia Nichita.

La Poland Open au mai evoluat Irina Rîngaci (65 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (59 kg). Singura care a ajuns în finală este Irina. A trecut ușor de reprezentantele gazdelor, Zofia Polowczyk (scor 8-0) și Zuzan Wolczynska (10-0), dar și de turcoaica Asli Demir (8-2), dar în ultimul act i-a cedat rusoaicei Maria Kuznetsova, cu 6-11.

© Photo : Federația de Lupte din MoldovaReprezentantele feminine au urcat pe podium
Video: Anastasia Nichita, dezamăgită! „Nu a fost ziua mea” - Sputnik Moldova
Reprezentantele feminine au urcat pe podium

Mariana Cherdivară-Eșanu a ajuns în meciul pentru medalia de bronz, unde a dispus de poloneza Wiktoria Staneta, cu  8-0.

La masculin, cel care a triumfat a fost Piotr Ianulov. În finala categoriei de greutate 86 kg, el a dispus de reprezentantul gazdelor, Zbigniew Baranowski. În ultimul act a ajuns și Petru Crăciun, dar i-a cedat românului Covaci la 57 kg. Alți patru luptători moldoveni s-au ales cu medaliile de bronz: Nicolai Grahmez (65 kg), Mihail Sava (70 kg), Radu Lefter (97 kg) și Șamhan Jabrailov (125 kg). În clasamentul pe echipe, Moldova a ocupat locul 3.

Turneul din Polonia a fost o etapă bună de pregătire înaintea Campionatului Mondial de la Budapesta, din luna decembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0