Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce crede Igor Dodon despre învățământul online - Video

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoala online
Școala online - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele în exercițiu Igor Dodon consideră că procesul educațional nu trebuie sistat, cu toate acestea, el spune că statul trebuie să fie pregătit și pentru forma de învățământ online.

CHIȘINĂU, 7 nov - Sputnik. Președintele în exercițiu, Igor Dodon, este de părere că învățământul online nu este eficient și că este o problemă atât pentru copii, cât și pentru profesori și părinți. De asemenea, șeful statului consideră că procesul educațional nu trebuie să fie stopat.

”Eu consider că noi nu trebuie să sistăm procesul educațional. Părerea mea este că noi trebuie să continuăm așa cum mergem acum. Online nu este cel mai eficient, și este o problemă și pentru copii, și pentru profesori, dar este o problemă și pentru părinți. Dacă copilul nu merge la școală, stă acasă și intră online, trebuie ca cineva din părinți să rămână acasă, mai ales dacă e vorba de clasele primare, și nu poate să meargă la muncă. De aceea, chiar dacă situația pandemică nu este deloc simplă în legătură cu acest COVID, sunt categoric împotriva sistării procesului educațional”, a declarat Dodon în cadrul unui nou episod președintele răspunde.

Totodată, șeful statului a precizat că urmează a fi achiziționate câteva zeci de mii de calculatoare pentru instituțiile de învățământ, subliniind că statul trebuie să fie pregătit și pentru o astfel de formă de învățare.

Precizăm că ONU a solicitat statelor să impună măsuri „ţinţite şi proporţionale”, din cauza creșterii numărulji de infecții cu COVID-19 în Europa. Cu toate acestea, OMS cere ca şcolile să rămână deschise „până la capăt” şi să fie închise doar ca ultimă soluţie, a declarat directorul filialei europene a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge.

Griu Natalia - Sputnik Moldova
Crește numărul cazurilor de COVID: Se vor închide școlile?

Potrivit datelor oficiale, un număr de peste 200 de elevi au fost testați pozitiv cu COVID-19, iar 3.293 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare, conform datelor anunțate recent de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

Totodată, cca 300 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 188 se aflu în izolare, conform situației de la sfârșitul zilei de 2 noiembrie.

Ministerul Educației îi îndeamnă pe managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0