Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A murit cunoscutul umorist din Rusia Mihail Jvanețki

© Sputnik / Евгения Новоженина / Accesați arhiva multimediaМихаил Жванецкий
Михаил Жванецкий - Sputnik Moldova
Abonare
Alla Pugaciova, care a anunțat vestea tristă pe Instagram, a declarat că este „o pierdere ireparabilă”.

CHIȘINĂU, 6 nov - Sputnik. Cântăreața Alla Pugaciova a anunțat despre decesul umoristului Mihail Jvanețki, spunând că este pierdere ireparabilă.

"Atât a fost să fie. Ne-ai părăsit pentru totdeauna. O pierdere ireparabilă. Prietene, ești de neuitat. Ești mereu în inima mea", a scris Pugaciova pe Instagram într-o postare cu o fotografie a lui Jvanețki.

Публикация от ALLA PUGACHEVA (@alla_orfey)

 
Jvanețki avea 86 de ani. La începutul lunii octombrie, el a anunțat că va înceta să mai vorbească în public din cauza vârstei. În plus, s-a plâns de sănătatea precară.
Scriitor și umorist sovietic, interpret al propriilor opere literare, Mihail Jvanețki s-a născut la 6 martie 1934 la Odessa. A absolvit Institutul de Ingineri Marini din Odessa, a lucrat în portul Odessa ca mecanic al macaralei.
În anii de studenției, a început să cânte în spectacole de amatori cu miniaturi pe care el însuși le scria. În 1963, operele sale au fost incluse în repertoriul Teatrului Miniaturilor din Leningrad de Arkadi Raikin, iar după un timp l-a invitat pe Jvanețki să ocupe funcția de șef al departamentului literar.
Pe parcursul activității sale la teatru, Jvanețki a scris aproximativ 300 de miniaturi și monologuri pentru duetul lui Roman Kartțev și Viktor Ilcenko, ceea ce i-a adus faima întregii Uniuni. De asemenea, scriitorul a evoluat și de sine stătător, a lucrat la Filarmonica din Odessa și la Teatrul din Moscova ”Ermitaj”. În 1988 a creat Teatrul Miniaturilor din Moscova.
Jvanețki este autorul a câteva zeci de cărți, câștigător al multor premii. În 2012 a primit titlul de Artist al Poporului din Rusia.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0