Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

SUA: Dispute privind rezultatele alegerilor, dezordini și rețineri

© AP Photo / Jeff ChiuDonald Trump, Joe Biden
Donald Trump,  Joe Biden - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul democrat Joe Biden a lansat ”site-ul perioadei de trecere”, care are drept scop pregătirea pentru preluarea puterii de la actualul președinte al SUA, Donald Trump. Chiar dacă nu a acumulat încă cele 270 de voturi electorale necesare.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Pe site-ul lansat de Joe Biden există deocamdată un singur comunicat, dar și fotografia liderului democrat pe un fundal albastru, scrie РИА Новости.

Rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA prezentate pe TV în Japonia - Sputnik Moldova
Alegeri prezidențiale în SUA: Ultimele vești – război total!

”Crizele cu care se confruntă țara sunt grave – de la pandemie până la declinul economic, de la schimbările climatice până la nedreptăți rasiale – și echipa perioadei de trecere va continua să se pregătească în ritm susținut pentru ca administrația Biden–Harris să-și poată începe activitatea chiar din prima zi”, este menționat în declarația postată pe site.

După cum informa anterior SNN, nu mai puțin de 150 de persoane, inclusiv angajați cu funcții de răspundere din cadrul administrației Trump, participă la pregătirile pentru transmiterea puterii către candidatul democrat Joe Biden, în cazul victoriei acestuia.

Între timp, președintele american în exercițiu, Donald Trump a făcut declarații despre daunele care au fost aduse alegerilor prezidențiale și sistemului electoral al țării în ansamblu.

”Avocații noștri au cerut un ”acces real”, însă ce folos din asta? Deja a fost adusă dauna integrității sistemului nostru electoral și alegerilor prezidențiale înseși. Iată ce ar trebui discutat!”, a scris președintele pe Twitter.

​Totodată, rezultatele votării în câteva state încă nu sunt cunoscute. În noaptea spre miercuri, Donald Trump și-a declarat victoria și a învinuit democrații de încercarea de a ”fura alegerile”. Staff-ul actualului președinte va cere renumărarea voturilor.

Potrivit calculelor celor mai importante postiri de televiziune americane, lider în alegeri este Joe Biden, care mai are nevoie de doar șase voturi electorale.

În timp ce candidații sunt antrenai în dispute, în marile orașe americane au loc ciocniri între protestatari. La New York, mai multe persoane ai fost deja reținute.

Poliția din oraș recurge la rețineri selective ale participanților la protest, care se deplasează pe Manhattan. Activiștii cer să fie luate în calcul toate voturile la alegerile prezidențiale.

Alegerile în SUA au avut loc marți, 3 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0