Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministrul de Interne, despre copiii luați ostatici la Mereni

© Inquam Photos / Cornel PutanPoliție, mascați
Poliție, mascați - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a oferit detalii despre incidentul din această dimineață din localitatea Mereni, Anenii Noi.

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a oferit detalii despre luarea de ostatici din localitatea Mereni, raionul Anenii Noi. El a mers la fața locului, deoarece făptașul devenea tot mai agresiv și insista că vrea să vorbească cu cineva de rang înalt.

„În timpul intervenției Poliției, acesta a dorit să comunice cu un conducător de rang înalt, tocmai de asta am decis să merg la fața locului personal”, scrie Voicu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul spune că bărbatul, tatăl celor trei copii minori pe care i-a luat ostatici, era atât de agresiv încât a provocat răni de cuțit și unuia din propriii copii.

Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova
Societate
Luare de ostateci la Anenii Noi: Un bărbat amenință că-și ucide copiii

„Din cauza că persoana devenea tot mai agresivă și deja a provocat unuia din copii răni la deget și gât cu un cuțit, a fost necesar să avem o discuție telefonică, pentru a-l sustrage de la aceste acțiuni. Am mers pe metoda convingerii, acesta a fost de acord să elibereze doi copii, apoi pe al treilea, fiind imediat imobilizat de polițiști”, mai povestește Pavel Voicu.

Mai mult, în timpul intervenției și unul din polițiști a fost rănit și transportat la spital. Amintim că în dimineața acestei zile un bărbat de 24 de ani, în stare de ebrietate, i-a aplicat o plagă de cuțit în regiunea gâtului unei rude, apoi i-a luat ostatici pe cei trei copii minori ai săi, amenințându-i cu moartea. Motivul pentru care bărbatul a recurs la un asemenea gest este că soția sa, o femeie de 20 de ani, l-a părăsit. Potrivit primarului localității Mereni, Anenii Noi, unde locuia tânăra familie de ceva timp, femeia ar fi plecat cu copiii la o rudă de-a sa, după ce de mai multe ori a fost victimă a violenței în familie. Bărbatul a fost reținut de oamenii legii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0