Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Foto: Mai mulți șoferi, treziți în miez de noapte: Iată motivul

© Photo : Facebook / Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAIMașinile parcate neregulamentar în curțile blocurilor sunt un impediment pentru salvatori
Mașinile parcate neregulamentar în curțile blocurilor sunt un  impediment pentru salvatori - Sputnik Moldova
Abonare
Parcările neregulamentare în curțile din municipiul Chișinău blochează accesul pompierilor către blocurile de locuințe. La această concluzie au ajuns salvatorii și pompierii care intervin la stingerea incendiilor.

CHIȘINĂU, 4 nov - Sputnik. Pompierii în comun cu polițiștii au demarat o campanie de sensibilizare și atenționare a șoferilor cu referire la parcările neregulamentare. Asta pentru că salvatorii de multe ori întârzie la stingerea incendiilor din cauza că mașinile blochează accesul în curți.

Astfel, noaptea trecută, o autospecială a pompierilor însoțită de un echipaj de polițiști au făcut un experiment și au încercat să intre în mai multe curți și complexe locative de pe strada Testimițeanu din municipiul Chișinău. După mai multe încercări ale serviciilor de urgență, polițiștii au fost nevoiți să găsească proprietarii mijloacelor de transport parcate neregulamentar pentru a facilita accesul tehnicii de intervenție. 

Conducătorii auto au fost atenționați despre riscurile blocării căilor de acces și au fost rugați să parcheze mijloacele de transport în locuri special amenajate. Potrivit IGSU, parcarea neregulamentară a autoturismelor poate tergiversa intervenția salvatorilor și blochează accesul echipajelor la blocurile unde se poate produce un incendiu.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0