Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sunt sau nu moldoveni printre victimele atentatului din Viena: Ce spune MAEIE

© REUTERS / RADOVAN STOKLASAНеизвестный открыл огонь в синагоге в Вене, а затем подорвал себя, Австрия
Неизвестный открыл огонь в синагоге в Вене, а затем подорвал себя, Австрия  - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că verifică dacă sunt sau nu cetățeni moldoveni printre victimele atentatului teribil comis la Viena.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Moldovei informează că în acest moment nu există nicio informație că printre victimele atacului terorist de la Viena ar fi și cetățeni moldoveni.  Sputnik Moldova a fost informat despre asta de către purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Daniel Vodă.

”Verificăm informațiile. În acest stadiu, nu avem nicio confirmare că printre cei care au avut de suferit ar exista cetățeni ai Republicii Moldova. Ambasada noastră din Viena urmărește cum evoluează situația. Dacă va apărea asemenea informație, vom anunța imediat publicul”, a declarat pentru Sputnik Moldova  Daniel Vodă.

Ministrul de Externe, Oleg Țulea, a scris pe pagina sa de Twitter că MAEIE condamnă cu tărie acest act de teroare și își exprimă solidaritatea deplină cu Austria. ”Cele mai profunde condoleanțe pentru viața pierdută și recuperarea rapidă a celor răniți”, scrie Țulea în mesajul său.

Amintim că în seara zilei de ieri, un atac terorist sângeros a avut loc la Viena. Un grup de necunoscuți a atacat o sinagogă. Sunt mai multe victime – morți și răniți. Potrivit RIA Novosti, numărul morților ar fi ajuns la patru persoane, alte 15 fiind rănite, inclusiv un polițist. Unul dintre atacatori a fost neutralizat

Deocamdată poliția, serviciile și armata sunt în alertă, deoarece ar mai putea fi suspecți în libertate. Reamintim că atacatorii au atacat cu arme automate și conform unei tactici evident bine pregătite, de tip comando.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0