Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful SVR: De ce străinii colaborează cu spionajul rusesc

© Sputnik / Eugene Odinokov / Accesați arhiva multimediaДиректор Службы внешней разведки РФ Сергей Нарышкин
Директор Службы внешней разведки РФ Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, a explicat într-un interviu de ce unii străini colaborează cu spionajul rusesc.

BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Străinii acceptă să colaboreze cu spionajul rusesc atât din motive ideologice, cât și din interese materiale, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei, Serghei Narîșkin, într-un interviu pentru agenția RIA Novosti, oferit directorului AIP Rossiya Segodnya, Dmitri Kiseliov.

Joint meeting of Russian State Council and National Projects and Demographic Policy Council - Sputnik Moldova
Scenariu ”revoluționar” pentru Moldova: Narîșkin dezvăluie planul SUA

“Fundamentul ideologic, motivele ideologice – sunt niște concepte destul de largi. Nu e vorba doar de niște principii ale organizării sociale, politice a statului și societății. E vorba și de niște atitudini față de politica internațională, iar în cazul dat, a atitudinii țării noastre. Atitudinile față de valorile culturale, umanitare, la valorile familiei”, a declarat Narîșkin.

“Credeți-mă, în lume există mulți oameni raționali, care gândesc independent, cărora le este simpatică politica externă a Rusiei, disponibilitatea Rusiei de a apăra și de a susține valorile general umane, de a promova o politică a păcii și le este simpatică capacitatea Rusiei, în caz de necesitate, de a proteja pe cei slabi”, a declarat șeful SVR.

În opinia lui, acești oameni înțeleg foarte bine “ce este negru, ce este alb, ce este bine și ce este rău”.

“Ei vor să fie de partea binelui și dreptății, exact așa cum de partea binelui și dreptății au fost cei cinci membri ai legendarului Grup din Cambridge”, a spus Narîșkin.

Totodată, potrivit lui, există și un factor bănesc: “Desigur, uneori există și factorul material”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0