Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAEIE: Aglomerația în diasporă a generat sesizări la poliție

© Photo : Facebook / Andrei Gaju Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne
 Moldovenii din Germania au ieșit în număr mare la urne - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre sesizări din partea statelor unde au fost organizate secții de votare pentru alegerile din 1 noiembrie.

CHIȘINĂU, 4 nov – Sputnik. Aglomerația din apropierea secțiilor de votare deschise în alte state pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a generat multiple sesizări ale organelor de control a ordinii publice. Precizarea a fost făcută de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene într-un comunicat de presă. Potrivit informației aceste sesizări se referă la nerespectarea de către cetățenii moldoveni care au mers la secțiile de votare, a cerințelor impuse de statele gazdă în context epidemiologic.

Alegerile prezidențiale din Moldova: coadă la secția de vot din incinta AEP - Sputnik Moldova
MAEIE: Mesaj important pentru moldovenii din diaspora

Aceste sesizări „indică neconformarea la cerințele impuse în context epidemiologic. În acest context, MAEIE reiterează apelul către membrii diasporei de a respecta cu strictețe normele sanitare solicitate de autoritățile țările străine care au permis cetățenilor moldoveni realizarea dreptului electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea”, menționează sursa citată.

„Fac acest apel la solidaritate întru aprecierea bunăvoinței autorităților țările străine care au permis realizarea dreptului dumneavoastră electoral în pofida provocărilor pandemiei COVID-19 cu care se confruntă acestea”, a menționat ministrul Oleg Țulea chiar în ziua alegerilor.

Acest mesaj este valabil pentru moldovenii din diaspora care vor merge la vot și in cel de-al doilea tur al scrutinului.

„În procesul de votare, vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să urmăriți respectarea cu strictețe a normelor de conduită sanitară în vigoare din statele de reședință”, mai spune Oleg Țulea.

Precizăm că peste hotarele Republicii Moldova au fost deschise 139 de secții de votare pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0