Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon cere Procuraturii să inițieze dosare penale pentru blocarea secțiilor de vot

© SputnikОстановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья
Остановлены автобусы, которые следовали со стороны Приднестровья - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la prezidențiale Igor Dodon cere Procuraturii Generale să ia măsuri în privința celor care i-au blocat pe cetățenii din stânga Nistrului să voteze în ziua scrutinului prezidențial.

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. Candidatul independent Igor Dodon se arată revoltat de acțiunile liderului PAS, Maia Sandu, care îi numește separatiști pe cetățenii din stânga Nistrului și Găgăuzia, la fel cum o fac și membrii partidului său. 

Корнелиу Чуря. - Sputnik Moldova
Ciurea: Dodon va trebui să consolideze electoratul
"Nu trebuie de împărțit cetățenii Republicii Moldova după naționalitate și să-i numești separatiști pe cetățenii care locuiesc în regiunea transnistreană sau în Găgăuzia, așa cum face Maia Sandu și membrii partidului său, iar noi am văzut asta două zile în urmă. Cu așa declarații Maia Sandu poate provoca un nou conflict în țară, ca în anii 1990, când erau tot așa "naționaliști" cu astfel de declarații - și la ce a dus? Voi iarăși vreți destabilizare în țară? ", a declarat Igor Dodon astăzi în cadrul unui briefing.

În acest context, Dodon a cerut Procuraturii Generale să investigheze acțiunile persoanelor care au împiedicat locuitorii din regiunea transnistreană să-și exercite dreptul la vot în ziua scrutinului prezidențial.  

"Cer Procuraturii să investigheze și dacă e cazul să pornească dosare penale pe numele celor acre au blocat cetățenii din stânga Nistrului, care intenționau să voteze la alegerile prezidențiale, inclusiv deputatul din Parlament. Este un precedent periculos. Trebuie deschise dosare penale, așa cum era 10-15 ani în urmă când blocau secțiile noastre autoritățile transnistrene. Atunci Procuratura a deschis, de ce să nu facă asta și acum?", a spus Igor Dodon.

Candidatul independent a mai menționat că în calitate de președinte va putea continua să aibă un dialog constructiv cu autoritățile din regiunea transnistreană și cele din Găgăuzia. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0