Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De unde vor lua voturi candidați la Președinție în turul doi

© Sputnik / OsmatescoВиктор Жук
Виктор Жук - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Victor Juc, spune că ambii candidați la alegerile prezidențiale, care s-au calificat în turul doi, vor trebui să-și identifice noi susținători pentru a-și garanta victoria.
De unde vor lua voturi în turul doi cei doi favoriți în cursa prezidențială

Victor Juc consideră că atât Maia Sandu, cât și Igor Dodon vor trebui să-și consolideze electoratul, pentru a înregistra un scor bun în turul doi.

Ренато Усатый - Sputnik Moldova
La ce înțelegere au ajuns Usatîi și Sandu în urma discuțiilor

„Maia Sandu va dispune de aproximativ 100 de mii de voturi de la partidele de dreapta, dar aceasta este insuficient pentru a obține o victorie, iar Igor Dodon ar putea obține un sprijin din partea votanților candidatului Violeta Ivanov ceea ce, de asemenea, este insuficient”, a precizat Juc. 

El a remarcat că cei 227 de mii de oameni care l-au votat pe Renato Usatâi reprezintă un electorat incert. În opinia lui Juc, niciunul dintre cei doi candidați nu ar trebui să mizeze prea mult pe voturile susținătorilor formațiunii Partidul Nostru.

„Cred că nu toți cei care l-au susținut pe Usatîi vor veni în turul doi. Am putea să asistăm și la o formă de protest a acestor alegători, pentru că o bună parte din ei consideră că nici Sandu, nici Dodon nu merită să fie președinte. Prin urmare, ambii candidați care s-au calificat în turul doi nu trebuie să mizeze pe votanții lui Usatîi, dar ar trebui să-i motiveze pe cei care au stat acasă, pentru a-și consolida electoratul care este destul de fragmentat și dezbinat”, a punctat Victor Juc.

La scrutinul din 1 noiembrie, Igor Dodon a acumulat 32,62%, iar Maia Sandu - 36,16%.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0