Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câți bani au fost donați până acum pentru Filarmonică

© Photo : Miroslav RotariFilarmonica Națională
Filarmonica Națională  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Peste un milion de lei au fost colectați pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru reconstrucția clădirii Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici".

CHIȘINĂU, 3 nov - Sputnik. În data de 7 octombrie pe conturile pe conturile deschise de Ministerul Finanțelor pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” erau 765 de mii de lei, iar la aproape o lună distanță suma depășește un milion de lei. Mai exact, 1.025.858,45 lei și 62,64 euro.

Nicolae Carauș  - Sputnik Moldova
Pompierul Nicolae Carauș, despre incendiul de la Filarmonică
În data de 24 septembrie 2020, Filarmonica Națională a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii au luptat ore în șir pentru a stinge incendiul, însă focul a mistuit totul în calea sa. Tavanul sălii principale a clădirii a cedat și s-a prăbușit. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit.

A doua zi, Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii. Până acum pompierii au înaintat trei versiuni privind cauzele izbucnirii incendiului: defecțiunea echipamentului electric, producerea unui scurtcircuit și nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la efectuarea lucrărilor de secționare și tăiere a metalului.

Edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” va fi demolat parțial, iar autoritățile municipale urmează să emită o autorizație pentru a putea demara lucrările. În prezent, angajații Filarmonicii își continuă activitatea. Unii au fost repartizați la Palatul Național „Nicolae Sulac”, iar alții la Palatului Republicii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0