Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atac terorist la Viena: Reacția cancelarului Austriei

© REUTERS / LISI NIESNERSebastian Kurz
Sebastian Kurz - Sputnik Moldova
Abonare
Reacție oficială a celui mai greu încercat cancelar al Austriei, după atacul terorist de la Viena care a șocat întreaga lume.

BUCUREȘTI, 3 nov – Sputnik. Tânărul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, are un mandat cumplit de greu: după ce că se confruntă cu pandemia COVID-19, azi noapte a avut parte de cel mai cumplit atentat petrecut în Austria.

”În prezent traversăm momente dificile în republica noastră”, recunoaște Kurz. ”Aș dori să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră”.

Într-un mesaj pe Twitter, Kurz îi asigură pe austrieci că ”poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui hidos atac terorist”.

Totodată, cancelarul a anunțat că a decis că forțele armate vor prelua protecția obiectivelor de la poliția de la Viena, ”pentru ca poliția să se poată concentra pe deplin asupra luptei împotriva terorismului”.

”Întreaga țară este în gânduri cu victimele, răniții și familiile lor, cărora le exprim cele mai profunde condoleanțe”, a mai transmis Kurz.

De asemenea, cancelarul austriac a mulțumit ”liderilor Uniunii Europene și partenerilor noștri internaționali pentru simpatia și exprimările lor de solidaritate”.

În privința atacatorilor, cancelarul a transmis că se bucură că polițiștii ”au reușit deja să elimine un autor”.

”Nu ne vom permite niciodată să ne lăsăm intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele, cu hotărâre”, a transmis Kurz.

Deocamdată poliția, serviciile și armata sunt în alertă, deoarece ar mai putea fi suspecți în libertate. Reamintim că atacatorii au atacat cu arme automate și conform unei tactici evident bine pregătite, de tip comando.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0