Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Informații de ultimă oră despre starea lui Botgros

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Ion Chicu a oferit informații despre starea maestrului Nicolae Botgros, care s-a infectat cu COVID-19 și a ajuns anterior la reanimare.

CHIȘINĂU, 2 nov - Sputnik. Starea de sănătate a maestrului Nicolae Botgros se îmbunătățește. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, care a primit informații în acest sens de la ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

„Vești îmbucurătoare avem despre NIcolae Botgros. Starea lui e mai bună, se îmbunătățește. Sperăm maestrul să revină cât mai rapid posibil, să ne bucure cu măiestria sa”, a declarat Chicu.  

Conducătorul Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”, Nicolae Botgros, a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă în urma complicațiilor cauzate de noul coronavirus. El a fost internat în secția de reanimare.

 Nicolae Botgros are 65 de ani. Marele violonist s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Prima orchestră pe care a dirijat-o a fost „Ciocârlia” de la Edineț.  Botgros a activat apoi în ansamblul „Joc”. În 1973 a devenit violonist în orchestra „Mugurel” a Filarmonicii de la Chișinău. Din anul 1978 este dirijor al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, fondată în anul 1970 în cadrul Filarmonicii Naționale de către interpretul Nicolae Sulac.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0