Spania, proteste violente anti-lockdown - VIDEO

© Sputnik / Марти Фрадера / Accesați arhiva multimediaСтолкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии
Столкновения у избирательных участков в ходе референдума о независимости Каталонии - Sputnik Moldova
Abonare
În mai multe oraşe din Spania, inclusiv în Madrid și Barcelona, au avut loc proteste violente împotriva măsurilor de lockdown, protestatarii confruntându-se cu poliția, nemulţumiţi de măsurile guvernelor de stat și regionale împotriva Covid-19.

BUCUREŞTI, 2 nov – Sputnik, Doina Crainic. Protestatarii au incendiat containere de gunoi și au ridicat baricade improvizate pe Gran Via din Madrid și se relatează că au spart vitrinele mai multor magazine în centrul Madridului.

Când polițiștii au intervenit, protestatarii au aruncat cu pietre și torţe, iar ofiţerii pentru menţinerea ordinii au tras focuri cu gloanţe oarbe, forțând protestatarii să se disperseze pe străzile din apropiere, potrivit RT. 

În acelaşi timp, la Barcelona, ofițerii de poliție au fost întâmpinaţi cu pietre și alte proiectile, în timp ce încercau să disperseze un protest anti-blocare mai mic pentru a doua noapte consecutivă.

​Guvernul regional al Cataloniei a aprobat un nou pachet de măsuri, inclusiv închiderea fiecărei municipalități, astfel că, în weekend, locuitorii nu îşi pot părăsi districtul unde locuiesc.

Ciocniri au avut loc și în orașul spaniol Logrono, unde protestatarii au ars containere de gunoi, au spart geamuri și au jefuit mai multe magazine.

​Proteste violente au fost raportate și în Granada, Malaga și Bilbao.

​Premierul spaniol Pedro Sanchez i-a îndemnat pe spanioli să manifeste răbdare și „responsabilitate, unitate și sacrificiu” pentru a învinge pandemia, condamnând, în același timp, „comportamentul violent și irațional” al „unei mici minorități” a populației.

​Parlamentul Spaniei a aprobat, săptămâna trecută, prelungirea cu șase luni a stării naționale de urgență, acordând autorităților regionale mai multă putere în contextul unui al doilea val de Covid-19. Aceasta este a treia prelungire a stării de urgență în timpul pandemiei în Spania și va fi în vigoare până pe 9 mai, dar cu opțiunea ca restricţiile să fie ridicate pe 9 martie.

 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0