Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Observatorii OSCE: Alegerile, organizate profesionist

© Photo : OSCE / Mikhail EvstafievФлаги ОБСЕ
Флаги ОБСЕ - Sputnik Moldova
Abonare
Observatorii Biroului OSCE și-au prezentat concluziile cu privire la alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a fost organizat profesionist. Concluzia a fost făcută de Biroului OSCE, care are o misiune de observare a alegerilor în țara noastă și a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă. Șeful misiunii, Corien Jonker, a spus că a fost o campanie competitivă în care alegătorii au avut alternative politice distinse între care au putut să aleagă.

Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Rezultatele turului întâi al alegerilor prezidențiale

„Controlul mass-media a rămas o îngrijorare pentru noi. La fel transportarea organizată a alegătorilor către secțiile de votare. Procedurile de vot au fost respectate, doar cu mici excepții când la unele secții de votare s-a creat aglomerație”, concluzionează șefa misiunii de observatori din partea OSCE.

Aceasta mai spune că provocările legate de COVID-19 nu au afectat bunul mers al alegerilor. Jonker a precizat că a fost respectat pluralismul de opinie, dar și drepturile și libertățile cetățenilor. Timp de șase săptămâni, minisunea limitată a OSCE a monitorizat alegerile prezidențiale din țara noastră.

Ce ține de ziua scrutinului, reprezentanții OSCE spun că procesul electoral, dar și legislația în domeniu a fost urmărită cu mare atenție.

Totodată, observatorii Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului vor evalua și perioada postelectorală, turul doi de scrutin, dar și evoluția după organizarea nemijlocită a celui de-al doilea tur.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0