Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Live: Alegeri prezidențiale - declarații CEC, prezența la vot

Abonare
Urmăriți în direct declarațiile Comisiei Electorale Centrale despre desfășurarea alegerilor și prezența la urne a alegătorilor.

Pe 1 noiembrie au loc alegerile președintelui Moldovei. Secțiile de vot s-au deschis la ora 07:00.

În ziua alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, reprezentanții  Comisiei Electorale Centrale vor prezintă informații despre prezența la vot, eventuale încălcări în procesul electoral, localitățile cu cei mai activi alegători. Briefingurile CEC se vor desfășura după următorul orar: ora 08:00; ora 12:00; ora 15:00; ora 18:00; ora 22:00

Центральная избирательная комиссия - Sputnik Moldova
Societate
CEC a făcut un bilanț în ajunul alegerilor prezidențiale

Opt candidați aspiră la funcția de șef al statului.. Este vorba de Renato Usatîi, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”, Andrei Năstase, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, Tudor Deliu, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova, Igor Dodon, candidat independent, Violeta Ivanov, desemnată de Partidul Politic „Șor”, Maia Sandu, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Octavian Țîcu, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” și Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral UNIREA.
Conform Constituției, președintele Republicii Moldova este ales pentru un mandat de patru ani și preia funcția în ziua depunerii jurământului.

Poate candida la funcția de șef al statului cetățeanul care are drept de vot, care a împlinit vârsta de 40 de ani, locuiește sau a locuit pe teritoriul Republicii Moldova de cel puțin 10 ani și vorbește limba de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0