Prețul euro și dolarului la bănci și cursul valutar BNM 

© Sputnik / Мирослав РотарьCurs/schimb valutar
Curs/schimb valutar  - Sputnik Moldova
Abonare
De miercuri până vineri, prețul euro a scăzut cu 29 de bani în cotațiile oficiale, până sub pragul de 20 de lei pentru o unitate. Vă spunem și cât costă moneda europeană și dolarul american la unitățile de schimb valutar ce aparțin celor mai importante bănci.

CHIȘINĂU, 31 oct – Sputnik. Cele mai importante bănci din Chișinău cumpără în acest weekend dolarul cu 16,95 lei – 16, 96 lei și îl vând cu 17,13 lei - 17,16 lei

Băncile cumpără euro cu 19,84 lei – 19,87 lei și îl vând 20,07 lei.

La cursul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) valabil pentru 30 octombrie – 1 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,04 lei, un euro – cu 19,94 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

© Photo : Banca Națională a MoldoveiRatele de schimb (curs valutar) 31.10.2020
Prețul euro și dolarului la bănci și cursul valutar BNM  - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) 31.10.2020

Vineri, în ultima zi lucrătoare a săptămânii, leul s-a apreciat față de principalele valute de referință, cu excepția dolarului.

Омлет - Sputnik Moldova
Impactul secetei și COVID: Mai puține ouă și lapte

Moneda americană și-a adăugat un ban la preț. Euro, pe de altă parte, a coborât în cotațiile oficiale cu 5 bani, după ce în două zile anterioare pierduse 24 de bani.

Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească au coborât ușor în cotațiile valutare ale BNM, cu zecimi sau sutimi de ban.

Actualele fluctuații de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt nesemnificative și sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Rezervele valutare ale BNM au atins un record istoric: la sfârșitul lunii septembrie 2020 erau de 3 miliarde 453 de milioane și 390 de mii de dolari americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0