Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a fost resimțit în Moldova cutremurul produs la doar 5 km adâncime

© Sputnik / Miroslav RotariSesismograf
Sesismograf  - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii de la Institutul de Geologie și Seismologie din Republica Moldova au înregistrat aseară cutremurul care a avut epicentrul într-o zonă situată între Bacău și Vaslui.

CHIȘINĂU, 30 oct - Sputnik. Directorul Institutul de Geologie și Seismologie din Republica Moldova, Igor Nicoara, a precizat pentru Sputnik Moldova că specialiștii de la Chișinău au înregistrat cutremurul de noaptea trecută și menționează că a fost unul obișnuit. 

Сейсмограф - Sputnik Moldova
Societate
FOTO: Cutremure în Moldova azi noapte: unda seismică a ajuns la Chișinău
"La Chișinău acest cutremur a fost simțit doar de oamenii cei mai sensibili. A avut o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter. Un cutremur obișnuit pentru oameni, dar important pentru specialiști. Asta pentru că chiar și micile cutremure sunt analizate atent și se formează concluzii. Despre acest cutremur putem spune că a fost unul ordinar", a declarat Igor Nicoara. 

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat în această noapte, o adevărată serie de cutremure a avut loc în zona Moldovei. Cel mai puternic cutremur a avut loc la ora 00:39:36 (ora locală a României), a avut magnitudinea de 4.2 grade pe scara Richter – dar, atenție, s-a produs la o adâncime de numai 8 kilometri! 

Cutremurul a avut epicentrul într-o zonă situată între Bacău și Vaslui, fiind resimțit în zona învecinată. Intensitatea a fost apreciată la IV grade pe scara Mercali.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0