Cât de mult s-a ieftinit euro astăzi: Cursul valutar BNM

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova
Abonare
Leul se aprecieză astăzi față de principalele valute de referință, cu excepția dolarului. Moneda americană și-a adăugat un ban la preț. Euro, pe de altă parte, a coborât în cotațiile oficiale cu 5 bani, după ce în două zile anterioare pierduse 24 de bani.

CHIȘINĂU, 30 oct – Sputnik. La cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru vineri, 29 octombrie, care va fi valabil și în weekend, pe 31 octombrie și 1 noiembrie, un dolar american echivalează cu 17,04 lei, un euro – cu 19,94 lei, o hrivnă ucraineană – cu 60 de bani, un leu românesc – cu 4,09 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 21 de bani.

© Photo : BNMRatele de schimb (curs valutar) 30.10.2020
Cât de mult s-a ieftinit euro astăzi: Cursul valutar BNM  - Sputnik Moldova
Ratele de schimb (curs valutar) 30.10.2020

În trei zile, prețul euro a scăzut cu 29 de bani la cursul BNM. Leul românesc, hrivna ucraineană și rubla rusească au coborât ușor în cotațiile valutare ale BNM, cu zecimi sau sutimi de ban.

Actualele fluctuații de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt nesemnificative și sunt determinate de cotația euro-dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Rezervele valutare ale BNM au atins un record istoric: la sfârșitul lunii septembrie 2020 erau de 3 miliarde 453 de milioane și 390 de mii de dolari americani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0