Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin, despre vaccinurile rusești, dezvoltatori și vaccinarea în masă

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участиев работе Инвестиционного форума ВТБ Капитал "Россия зовет!"
Президент РФ В. Путин принял участиев работе Инвестиционного форума ВТБ Капитал Россия зовет! - Sputnik Moldova
Abonare
Dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Rusia dovedește faptul că țara a păstrat și dezvoltă școlile științifice corespunzătoare create în timpul epocii sovietice.

CHIȘINĂU, 29 оct — Sputnik. Principala cerință pentru vaccinurile împotriva coronavirusului este siguranța și eficacitatea, acestea fiind furnizate atât în ​​medicamentele rusești dezvoltate de Centrul Gamalei, cât și de Centrul Novosibirsk „Vector”, a declarat președintele rus Vladimir Putin la o sesiune plenară a forumul investițional ”Russia is Calling!”

„Suntem foarte recunoscători Centrului Gamalei și centrului Vektor din Novosibirsk, într-adevăr, acestea sunt medicamente bune. Principalul lucru este că sunt sigure și eficiente. Și aceste două cerințe sunt îndeplinite în primul și al doilea caz - și în cazul "Sputnik V" și a vaccinului vector. Al treilea vaccin este pe drum”, a spus șeful statului rus.

Вакцина от коронавируса ЭпиВакКорона - Sputnik Moldova
Rusia
Noul vaccin rus împotriva COVID - 19, lansat în producție
Dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Rusia arată că știința se dezvoltă, iar școala sovietică este vie, a adăugat președintele rus.

"Într-adevăr, specialiștii noștri, oamenii de știință, au mers activ și, aș spune, extrem de eficient pe calea creării vaccinurilor. Acest lucru sugerează că Rusia a păstrat și dezvoltă școlile științifice corespunzătoare create în timpul Uniunii Sovietice. Putem doar să ne bucurăm că am reușit să păstrăm aceste echipe, realizările lor și ei merg mai departe”, a spus Putin.

Potrivit lui, primii care vor beneficia de vaccinurile autohtone împotriva coronavirusului vor fi cetățenii ruși, campania de vaccinare în masă ar putea începe până la sfârșitul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0