Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic: Cum să vă protejați de viruși și de gripa sezonieră

© Pixabay / MojpeПростуда
Простуда - Sputnik Moldova
Abonare
Cum să vă protejați de gripa sezonieră și de viruși, inclusiv de COVID-19? Cum să nu vă îmbolnăviți sau să ajutați organismul să facă față bolii cu cele mai puține consecințe posibile? Un medic răspunde la aceste la aceste întrebări.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Un stil de viață sănătos, consumul zilnic de legume, fructe și alimente cu o bogată în substanțe de care are nevoie organismul vă va ajuta la protejarea împotriva efectelor virușilor și gripei sezoniere, iar utilizarea echipamentului de protecție minimizează riscul de a contracta aceste boli.

Тренировка служебных собак по выявлению новой коронавирусной инфекции - Sputnik Moldova
Cine are imunitate înnăscută la COVID-19

Doctorul în științe medicale Luminița Suveica a vorbit despre acest lucru în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova.

Potrivit medicului, imunitatea noastră are nevoie de vitamina D3, care este produsă de organism datorită acțiunii razelor solare, astfel că imunitatea devine mai slabă toamna. Pe lângă coronavirusul COVID-19, corpul nostru devine vulnerabil la alți viruși și la gripa sezonieră.

Potrivit Luminiței Suveică, cel mai important lucru în cazul coronavirusului, altor viruși și gripei, este să aveți un sistem imunitar puternic.

Un stil de viață sănătos, o dietă bogată în vitamine, în special vitamina C, va contribui la întărirea imunității omului, astfel devenind mai puțin vulnerabil la viruși și gripă.

"Dieta ar trebui să conțină o cantitate mare de nutrienți. Acestea sunt proteine ​​naturale din carne, ouă, produse lactate. Fructele și legumele ar trebui să fie consumate în fiecare zi deoarece conțin o mulțime de vitamine. De asemenea, ar trebui să evitați alimentele care nu conțin nutrienții de care avem nevoie - fast-food, mâncare preparată de lanțuri comerciale", menționează medicul.

Cel mai important lucru, spune Suveică, este că pe lângă o imunitate puternică, trebuie să ținem cont și de măsurile individual de protecție - masca, spălarea frecventă a mâinilor, utilizarea unui dezinfectant, păstrarea distanței și evitarea locurilor aglomerate. Toate acestea, potrivit medicului, vă vor ajuta la protejarea împotriva gripei și virușilor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0