Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cetățeanul răpit în Zona de Securitate, eliberat

© Sputnik / Miroslav RotariReținere
Reținere - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățeanul Republicii Moldova reținut în dimineața zilei de astăzi de către structurile de la Tiraspol a fost eliberat. Despre aceasta a anunțat acum câteva clipe autoritățile de la Chișinău.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Cetățeanul Republicii Moldova care a fost reținut dimineață de către structurile,,MGB" a fost eliberat acum câteva clipe. Despre aceasta a anunțat inițial pe pagina sa de Facebook Boris Harea, consilierul premierului pentru comunicare. Potrivit lui, bărbatul este angajat al S.A. Drumuri din Sănătăuca și zilnic face naveta tur-retur Camenca-Sănătăuca. 
 

Ulterior și Biroul Politici de Reintegrare a emis un comunicat de presă în care a anunțat că datorită implicării autorităților naționale constituționale pentru soluționarea acestui caz, persoana a fost eliberată.

"Grație eforturilor și reacției prompte a Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, precum și altor agenții de aplicare a legii s-a reușit soluționarea imediată a acestui incident. Chișinăul condamnă acest comportament provocator și sfidător la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului", se arată în comunicat. 

Amintim că bărbatul a fost urcat cu forța dimineață într-un automobil, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, și a fost transportat într-o direcție necunoscută. Pe 7 și 8 octombrie alți patru cetățeni au fost sechestrați de reprezentanții autorităților neconstituționale de la Tiraspol. Doi au fost eliberați, dar nu au voie să se deplaseze în dreapta Nistrului. Alții doi încă se mai află „în custodia ilegală” a Tiraspolului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0