Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se rupe coaliția PSRM-PD? Scenarii posibile după prezidențiale

© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăeș
Roman Mihăeș - Sputnik Moldova
Abonare
Comentatorul politic Roman Mihăeș consideră că actuala coaliție dintre socialiști și democrați se va destrăma, iar după alegeri în Parlament ar putea să apară o nouă majoritate parlamentară din care să facă parte deputați din fracțiunile de opoziție și independenți.
Se rupe coaliția PSRM-PD-Scenariile posibile după prezidențiale

Roman Mihăeș spune că alianța dintre socialiști și democrați nu poate să dureze mult, prin urmare, ea se va rupe după alegeri pentru că nu există o majoritate parlamentară, iar aceasta funcționează în baza unei inerții.

„PD-știi vor fi înlăturați sau vor pleca singuri din arcul guvernamental. Consider că, în proporție de 80-90%, PD-ul nu se va regăsi în coaliția majoritară, iar dacă va fi cooptat vreun partid din fostul bloc „ACUM”, acesta va pune condiții de eliminare a democraților”, a spus Mihăeș.

Analistul este de părere că o coaliție între socialiști și Platforma „DA” plus câțiva deputați independenți  ar fi posibil, iar asta nu ar fi ceva șocant.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Ce joc face Partidul Democrat: Alianță după alegeri

„După alegeri, se prefigurează o majoritate parlamentară de 53 sau 55 de deputați, iar un asemenea scenariu ar fi posibil și în cazul când Igor Dodon ar pierde alegerile, și în cazul când el va ieși învingător. Totodată, dacă Igor Dodon va învinge, actualul premier Ion Chicu ar putea să rămână, iar câteva ministere să le revină opoziției. Dacă aceasta nu le acceptă, atunci se va merge spre alegeri anticipate”, a punctat Mihăeș.

Recent, Igor Dodon a declarat că, după prezidențiale, fie se va merge cu un Guvern minoritar până la alegeri parlamentare anticipate, fie socialiștii ar putea face din nou coaliție cu partidele din fostul bloc „ACUM”. În cazul unei victorii la alegeri, Igor Dodon a declarat că va organiza consultări cu toate fracţiunile și partidele importante din Moldova pentru a lua o decizie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0