Franța promite răspuns dur la atacurile teroriste de azi

© AFP 2024 / Valery HacheСитуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция
Ситуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile franceze promit că vor reacționa „nemilos” la atacurile sângeroase care au fost săvârșite astăzi la Nisa și Avignon.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Prim-ministrul Franței Jean Castex a anunțat că reacția la seria de atacuri teroriste săvârșite astăzi va fi foarte aspră. Guvernul republicii instituie planul de combatere a terorismului Vigipirate, informează RIA Novosti. Vigipirate este un sistem național de alertă, creat în 1978, care evaluează gradul de amenințare teroristă.

Ситуация возле собора Нотр-Дам в Ницце, где произошло нападение на людей и есть жертвы, Франция - Sputnik Moldova
Galerie FOTO: Atacul terorist din Nisa, Franța - femeie decapitată

Astăzi, lumea musulmană sărbătorește ziua de naștere a profetului Mahomed. În urmă cu două săptămâni, lângă Paris a fost decapitat profesorul Samuel Paty, după ce le-a arătat elevilor caricaturi care îl înfățișau pe profetul Mahomed în timpul unei lecții despre libertatea de exprimare. Macron a evaluat incidentul ca fiind un atac terorist și a declarat o luptă crâncenă împotriva separatismului în Franța. Acest lucru a dus la o criză în relațiile dintre Paris și Ankara.

Astăzi la Nisa a fost decapitată o persoană de 70 ani în interiorul bisericii Notre-Dame. În total, trei persoane au fost ucise, iar mai multe au fost rănite. Motivul atacului rămâne neclar, dar primarul orașului Nisa Christian Estrosi a confirmat că a fost un atac terorist. Un bărbat a exclamat „Allah akbar” după atentat. 

Câteva ore mai târziu, la Avignon, un musulman înarmat cu un cuțit a încercat să îi înjunghie agenții de poliție și a fost ucis de forțele de ordine. 

Atacurile au fost săvârșite loc la doar o zi după ce ministrul francez de Interne a avertizat că amenințarea teroristă din țară este „foarte mare” pe fondul creșterii tensiunilor în urma decapitării profesorului Samuel Paty, care a fost ucis după ce le-a arătat elevilor caricaturi care îl înfățișau pe profetul Mahomed.

Darmanin a spus că Franța trebuie să continue să lupte împotriva „islamismului rampant, care armează oamenii ideologic”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0