Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Foto: Nemaipomenit! Iată ce se întâmplă în Ghidighici – Ce spun specialiștii

© Photo : Igor VzorovGhidighici baraj
Ghidighici baraj - Sputnik Moldova
Abonare
Un fenomen neobișnuit pentru această perioadă a anului s-a înregistrat în satul Ghidighici din municipiul Chișinău: chiar dacă suntem în ultimele zile ale lunii octombrie, acolo au înflorit merii.

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Merii înfloriți în plină toamnă, chiar în toamnă târzie, au fost fotografiați de fostul primar al satului Ghidighici, Serafim Isac. El a postat fotografia pe pagina sa de Facebook. "Au înnebunit copacii! La început de noiembrie merii au dat în floare", scrie Serafim Isac pe această rețea de socializare.

Chiar dacă este neobișnuit ca să vedem copaci înfloriți în mijlocul toamnei, specialiștii săpun că acest fenomen este tot mai des în contextul schimbărilor climatice.

© Sputnik / OsmatescoDecanul Facultății de Horticultură a Universității Agricole din Moldova, Gheorghe Nicolaescu
Foto: Nemaipomenit! Iată ce se întâmplă în Ghidighici – Ce spun specialiștii - Sputnik Moldova
Decanul Facultății de Horticultură a Universității Agricole din Moldova, Gheorghe Nicolaescu

Solicitat de Sputnik Moldova, decanul Facultății de Horticultură a Universității Agricole din Moldova, Gheorghe Nicolaescu, a spus că acesta este un fenomen natural, ce se întâmplă des când toamna este mai lungă, așa cum este și anul acesta. Pentru că este cald, are loc repornirea în vegetație a mugurilor, dar plantațiile nu vor avea de suferit din această cauză și la primăvară merii vor înflori din nou, așa cum este și normal.

Vom menționa că prognozele specialiștilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat arată că temperaturile ridicate pe care le avem în prezent, cu maxime de +10..+15 grade Celsius se vor menține până pe 3 noiembrie, chiar dacă vom avea cer variabil, iar în unele zone și ploi de scurtă durată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0