Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veteranii, îndemnați să blocheze alegătorii din stânga Nistrului

© Sputnik / Rodion ProcaZona de securitate
Zona de securitate - Sputnik Moldova
Abonare
Veteranii de război ar fi îndemnați să blocheze drumurile de acces în stânga Nistrului pentru a împiedica participarea cetățenilor la scrutin. Despre aceasta au anunțat astăzi membrii Asociației Obștești „Combatantul”.

CHIȘINĂU, 29 oct - Sputnik. Membrii Asociației Obștești „Combatantul” au făcut dezvăluiri șocante astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Președintele asociației, Mihail Mahu, a povestit că în data de 11 octombrie a fost invitat la congresul de constituire a organizației "Forța Veteranilor", în satul Ruseștii Noi, Ialoveni.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
"Apelul la mobilizare" al lui Năstase este o incitare la război civil – Experți
Acolo a fost desemnat membru al Consiliului de Administrare. Inițial, susține el, i s-a comunicat că scopul organizației este de a reprezenta drepturile veteranilor de război care au luptat la Nistru, însă în finalul adunării au li s-a făcur un îndemn neașteptat. 

"Ne-au spus să găsim oameni care să blocheze drumurile de acces în stânga Nistrului pentru a împiedica participarea cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Eu consider că aceste chemări exprimate de către liderii organizației "Forța Veteranilor" sunt ilegale și încalcă drepturile cetățenilor Republicii Moldova", a declarat Mihail Mahu, președintele Asociației Obștești „Combatantul”

În acest context, veteranii Asociației Obștești „Combatantul” susțin că refuză să execute astfel de sarcini pe care le consideră ilegale și condamnă aceste mișcări politice.

Andrei Năstase - Sputnik Moldova
Ce încadrare juridică are "apelul la mobilizare" al lui Năstase
"Membrii care am aderat în data de 10 octombrie la organizația "Forța Veteranilor" ne retragem, deoarece liderii nu se gândesc la apărarea drepturilor veteranilor, dar au interese politice și cheamă la dezbinare societății. Acțiunile lor arată dorința de a dezgheța conflictul transnistrean și suntem supuși riscului. Conducerea nu este transparentă, atrage persoane pe care le induce în eroare și se joacă cu patriotismul veteranilor. Fac apel la membri consiliului de administrare să se retragă și să nu se lase atrași în jocuri politice. Fac apel nu doar către veterani, ci și către toți cetățenii, dacă veți împiedica oamenii să meargă la vot, veți purta răspundere conform legii", a mai spus președintele Asociației Obștești „Combatantul”

Asociația Obștească „Combatantul” a fost constituită în 2011 și include 200 de veterani din nordul țării. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0