Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Crăciunul și Anul Nou, pe la vara viitoare - propunere

© Sputnik / Мирослав РотарьНовогодние игрушки радуют глаз.
Новогодние игрушки радуют глаз. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru a evita o nouă răspândire a virusului la sfârșitul lunii decembrie, un specialist belgian în boli infecțioase a vorbit, la postul RTBF, despre ideea amânării sărbătorilor de Crăciun și de Anul Nou pentru perioada iulie-august.

BUCUREŞTI, 29 oct – Sputnik, Diona Crainic. Invitat pe 27 octombrie la postul TV RTBF, șeful Departamentului de boli infecțioase de la spitalul Erasme, Frédérique Jacobs, s-a referit la creșterea numărului de persoane infectate cu Covid-19 în Belgia. Potrivit omului de ştiinţă, „a face sărbătorile de sfârșit de an așa cum făceam de obicei este periculos”.

„La adunările întregii familii mâncăm, bem, ne simţim bine, facem cadouri, ne sărutăm pentru că este Crăciunul sau Anul Nou. Este genul de adunări unde virusul se răspândeşte”, a spus Jacobs, citat de Sputnik France. 

Pentru a preveni răspândirea virusului la sfârșitul lunii decembrie, omul de știință a propus o soluție neobișnuită.

Liliana Iașan - Sputnik Moldova
Medic: Oamenii ascund că au contactat cu persoanele ce au COVID

„Trebuie să ne gândim la amânarea sărbătorilor de sfârșit de an pentru perioada iulie-august, când vremea este bună. Atunci poți organiza o petrecere mare în grădina ta. Cred că va fi nevoie de mai multă imaginație pentru a nu avea petreceri ca în fiecare an și pentru a găsi altceva de făcut respectând măsurile”, a propus Frédérique Jacobs.

În Belgia, care are 11 milioane de locuitori și este a doua ţară cu cea mai mare rată de infectare din Europa după Republica Cehă, numărul de cazuri noi se dublează la fiecare 13 zile. Potrivit raportului Institutului de Sănătate Publică Sciensano publicat pe 28 octombrie, rata de răspândire a virusului este de 1,45 pentru întreaga țară, ceea ce înseamnă că numărul de infectări continuă să crească.

Regiunea Bruxelles a ordonat sâmbătă, 24 octombrie, închiderea tuturor edificiilor sportive și culturale și a anunțat un lockdown de luni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0